Träffa den manliga modellen som gick från kassör till Calvin Klein Catwalker

Modellering är känd för sina upptäcktshistorier. Ett nytt ansikte kan upptäckas av spejkare medan man äter en burger på McDonalds, dansar sitt hjärta ut på en musikfestival eller helt enkelt kör ärenden. Men få har en berättelse som serendipitous som Dylan Christensen, den 18-årige Long Islander som för närvarande spelar huvudrollen i Calvin Kleins Fall 2017-kampanj. En modeentusiast sedan barndomen landade Christensen som försäljningsassistent på rabattvaruhuset Century 21: s flaggskepp i Manhattan, som arbetar i sin vintageavdelning som säljer bitar från Chanel, Céline och Saint Laurent. Trots att hans arbete gav honom tillgång till några av världens chicest märken, ansåg Christensen aldrig att vara framför kameran tills han närmade sig en spejder. "Det är fortfarande surrealistiskt. Jag menar, den här gången förra året var jag på väg att rinna ut ur mina sista pengar; Nu är jag på en jätte skylt på Houston Street! "Delade Christensen under ett besök på Vogues kontor. "Innan detta hände försökte jag ta reda på hur jag skulle göra mig in i denna bransch, och då kom det bara upp i mitt liv. Perfekt tajming."
 


Strax efter att ha undertecknats, blev Christensen känd som Ashley Brokaw och kastades i Raf Simons debutshow för Calvin Klein. Med sitt androgynösa snygga utseende och långa vågor gjorde han ett tilltalande tillskott till uppställningen, men han inser nästan inte att han hade bekräftats för showen. "Kvällen förut, vid montering, tyckte jag bara att det var en annan gjutning. Jag visste inte ens vad en passform var, "erkänner han. Även om hans obekvämhet med modellerings rutiner orsakade en viss initial obekvämlighet, tillät Christensen's naïveté honom också att vara orolig. "Första gången jag träffade Raf, visste jag inte vem han var - jag visste själv hans namn, och hans arbete, men jag hade aldrig sett honom", säger Christensen, som slog upp en konversation med designerns backstage. "Han är väldigt snäll Jag tror att han kunde se att jag kände mig lite ur sin plats, och han tog mig bara åt sidan och sa: "Du skulle inte vara här om vi inte älskade dig - det finns inget att oroa dig för." "

När Christensen gick sin andra show för Simons under menswear säsongen var han dock en proffs. "Jag var hedrad att vara en del av Rafs första samling för Calvin, men att vara en del av hans personliga samling var speciell", säger Christensen. "Jag kommer ihåg att titta på Raf Simons bitar i butiker, tänkande, Wow, hur ska jag ha råd med en bit? Och nu är jag på showen. Det är bara coolt hur livet kan panorera. "

Med två stora shower och en kampanj under hans bälte är Christensen en stigande stjärna, men han är inte intresserad av att vara en av modeens framgångsberättelser i flash-in-the-pan. Han planerar att vara i branschen för lång sikt. "Det finns många saker som jag vill göra i denna bransch och ut av det, men jag tror att en av de största sakerna är styling", säger han. "Inte nödvändigtvis för tidningar eller kändisar, men på personlig nivå med kunder. Vad jag tycker om är att du nästan blir en lärare som hjälper någon att utveckla sin egen stil - du ger dem träningshjulen, och när du är färdig kan de cykla själva. "

nyhetsflicka.blogg.se

Dela några mode nyheter

RSS 2.0