Detta New Brooklyn Dance Party firar svartmusiken och Queer Roots of House Music

Varje stad som är förknippad med en viss typ av dansmusik är skyldig i sina tydliga musikaliska arv till de snyggare färgmedlemmarna som är banbrytande för varje scen - oavsett om det är David Mancusos friköpande Lower East Side-partier som född disco eller den homosexuella syrahusscenen i Storbritannien , eller till och med Frankie Knuckles (som ofta kallas "gudfadern för husmusik") tidigt på morgonen sätter på Warehouse i Chicago, queer, svart ursprung av disco, techno och house är ofta glossed över i nutida begrepp av elektronisk musik. "När du säger deejaying till de flesta, tänker de på konfetti-kanoner och folk som hoppar upp och ner, och lampor och glödstift," förklarar Chicago-baserad husikon och Smart Bar bosatt DJ Heather. "Därför har vi fester om Frankie Knuckles, hans födelsedagar, hans fundament. Låt folk känna till dessa ursprung. Vi pratar om Chicago House, om olika klubbar. . . New York berättelser är väldigt annorlunda än Chicago historier, men igen är gemensamheten i ungdomskultur, [i] brun, gay, danskultur. Det måste vara en del av den historia som människor måste vara medvetna om. "
 


Och Brooklyns nyaste queerparty, GARDENS, organiserad av resident DJs Jordan Alper (DJ Jor) och Julia Pradhan (Phoneg1irl), syftar till att skina lite ljus på dessa bortglömda ursprungshistorier. DJ Heather kommer att headline tillsammans med Berlin-baserade DJ Cinthie den här lördagskvällen på den nya Bushwick-platsen någon annanstans, och Jersey-klubben DJ MikeQ och Oscar Nñ från Papi Juice, det Brooklyn-baserade kollektivet som kastar månadsvisa partier centrerad kring queer och trans folk av färg , kommer också att rotera i klubbens mindre rum. Enligt GARDENS pressmeddelande, kommer den här natten att syfta till att fira "de queer och intersectional berättelserna om husmusik, med ett dansgolv centrerade kring säkerhet och öppenhet för alla."

"Nattlivet har gett mig ett utrymme och en publik att omvandla mig till vem som helst eller vad jag vill vara. Folk brukade säga att alla i New York går till terapi, men för mig är det terapi. Sanningen är att alla i nattlivet har sin rättvisa andel av skada och mörker. Det är säkert escapism, men det är en flykt som gör det möjligt för oss att ansluta, bara en stund, ansikte mot ansikte och inte bakom en skärm. "- West Dakota

Festligheterna kommer att vara värd av en lista över några av de mest vitala dragkronorna från New York City, som alla betonar vikten av att skapa klubbberättig, överkroppslig utseende, en integrerad del av hela upplevelsen för dem. Som en Brooklyn-baserad drottning, HaraJuku, förklarar kortfattat, "Mode är obegränsat, liksom nattliv. . . Några av världens mest innovativa artister dansar på klubben i deras haute couture. Det låter nästan surrealistiskt. "Och som nattlivspersonal Pauli Cakes (som kommer att arbeta dörren på lördag) påpekar, har dessa sartorialuttryck skapat många estetiska rörelser som släpar ner i den vanliga kulturen till denna dag. "Mode, när det gäller nattliv, är ett sätt att använda din fysikaliska egenskap som konst. Dra utseende gör att du kan återskapa dig på olika sätt, former och former igen och igen. "

Utöver att skapa ett utrymme för gratis kreativt uttryck och gränsöverskådande utseende, samlar GARDENS samman många tråden i queer underjordiska på en tid då dessa typer av utrymmen känns som en sällsynt, helig mark. Som DJ Heather förklarar vältaligt, "Folk känner att [klubbar] är platser att fly från tweeting, från någon kille som kallar sig själv president eller en smirk på tunnelbanan, eller bara läser för mycket på Internet om fruktansvärda, orättvisa och frustrerande saker -Jag har bara några timmar att dansa, att vara fri och att hänga med människor. "



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

nyhetsflicka.blogg.se

Dela några mode nyheter

RSS 2.0